Modeltekengroep

Tekengroep#2

Pakweg twintig jaar geleden startte Jan Tullemans met enkele geïnteresseerden een modeltekengroep. Deelnemers waren vooral oud-leerlingen en kennissen van Jan, zowel professionals als amateurs. Na het overlijden van Jan werd het modeltekenen voortgezet.
Tegenwoordig vindt de tekengroep onderdak bij het regionale centrum voor cultuur en kunst, kortweg het RICK. De groep heeft nu min of meer een vaste structuur.
We geven - of krijgen - geen les, maar iedereen werkt of experimenteert naar eigen inzicht. De wisselwerking in de groep geeft een bijzondere stimulans waarbij de fantastische modellen zeker aan de inspiratie bijdragen. [Ton Wijnhoven]

Typisch Tullemans

De huidige deelnemers (2022-2023):

Antoinette van Dalen
Beppie Wong
Connie Kraak
Elly de Graaf
Frans van Moorsel
Gerry Verstraeten
Gertie Meijers
Govert Knopper
Harry Spiertz
Jaak Jacobs
Jetty Kramer
Ria Genders
Roos Reunis
Thieu Jacobs
Ton Wijnhoven


Tekengroep#2

Toen ik jaren geleden van Jan Tullemans bij deze groep mocht komen tekenen en schilderen, greep ik die kans met beide handen aan. Door meer naar naaktmodel te schilderen, dacht ik wel het een en ander te kunnen opsteken. Inmiddels is dat alweer zo'n 15 jaar geleden en wat voor mij begon als "iets voor een paar jaar" werd steeds leuker.
Het pure plezier van het schilderen en tekenen kreeg een extra dimensie door de wisselwerking tussen het model en de groep. Vooral de laatste jaren kregen we er modellen bij die bijzonder expressief zijn en die zich heel goed kunnen voorstellen hoe hun poses er voor ons schilders uitzien. [Beppie Wong]