Over deze site


De drie boeken

In de zomer van 2018...

...lichtte Ton Wijnhoven een tipje van de sluier op van een projectje waar hij mee bezig was: een boek waarin een groot deel van het model-teken- en -schilderoeuvre van Jan Tullemans zou worden opgenomen.

Een halfjaartje later presenteerde hij in de voormalige woning van Jan het boek voor een grote groep geïnteresseerden, kenners en liefhebbers van het werk van Jan Tullemans. Toen werd het stil. "Er moeten toch meer belangstellenden zijn voor zo'n mooi boek", dacht ik. Misschien een beetje promotie via een website?

Ik begon zomaar wat te rommelen. Nee ik ben geen website-ontwerper. Hooguit een handige knutselaar. Tot mijn verbazing bleek de domeinnaam "jantullemans.nl" niet in gebruik. Ik legde hem voor een paar Euro vast. Van Ton begreep ik dat er een site was geweest, maar deze was opgeheven (op "webarchive" bleek overigens nog een stuk van de oude site te zien en daar heb ik, met name voor de illustraties dankbaar gebruik van gemaakt...) Enfin, ik heb er een leuk hobbyprojectje van gemaakt. En nu bestaat hij weer... :-)

Als een aardig bijproduct heb ik in overleg met Ton bedacht dat de site tevens een galerie voor de prestaties van de nog altijd bestaande tekengroep kan zijn, waarvan ikzelf ook deel mag uitmaken.

[Govert J. Knopper]