Jan in actie

Een nieuw boek met werken van Jan Tullemans!

Jan Tullemans, 1924-2011, Weert's meest bekende kunstschilder, heeft een zeer omvangrijk oeuvre nagelaten. Een groot gedeelte hiervan kwam pas tevoorschijn na zijn overlijden. Hierbij bleek dat de hoeveelheid naakten erg groot was.

Voor Ton Wijnhoven was duidelijk dat dit unieke en indrukwekkende oeuvre getoond moest worden. Kortom, aanleiding voor een nieuw boek. Maar nog uitgebreider dan in eerdere boek-uitgaven vanwege de grote tijdspanne en het grote overzicht dat hiermee getoond kan worden.

Meer over het nieuwe boek

Hallelujah, drinktj d'r uch nog eine!

In 2002 nodigde Jan me uit om op de vrijdagmiddag mee model te tekenen. Dit ben ik steeds blijven doen. Na het modeltekenen, bij hem thuis onder het genot van een lekker glaasje, werden de schetsen en de manier van tekenen bekeken en besproken. Daarnaast heb ik ook schilderlessen van Jan gehad in zijn atelier. Hierdoor is mij duidelijk geworden hoe Jan stond ten opzichte van het modeltekenen. Wat ben ik dankbaar dat ik dit van dichtbij mee heb mogen maken. Woorden schieten tekort. Dit geeft mij ook de energie en het enthousiasme om deze uitgave weer samen te stellen. Ik voel me bevoorrecht dat ik dit mag doen. Jan zou nu zeggen: "Hallelujah, drinktj d'r uch nog eine!" Meer over Jan Tullemans.

[Ton Wijnhoven]