Over

In de zomer van 2018 lichtte Ton een tipje van de sluier op van een projectje waar hij mee bezig was: een boek waarin een groot deel van het model-teken- en -schilderoeuvre van Jan Tullemans zou worden opgenomen.

Een halfjaartje later presenteerde hij het boek voor een grote groep geïnteresseerden, kenners en liefhebbers van het werk van Jan Tullemans. Toen werd het stil. Er moeten toch meer belangstellenden voor zo'n mooi boek dacht ik. Misschien een beetje promotie via een website?

Ik begon zomaar wat te rommelen. Nee ik ben geen website-ontwerper. Tot mijn verbazing bleek de domeinnaam "jantullemans.nl" niet in gebruik. Ik legde hem voor een paar Euro vast. Van Ton begreep ik dat dit een kwestie van "niet meer" was. Er was een site geweest, maar deze was opgeheven. Enfin, ik ben er op doorgegaan; heb er een leuk hobbyprojectje van gemaakt en nu bestaat hij weer.

Als een aardig bijproduct heb ik in overleg met Ton bedacht dat de site tevens een galerie voor de prestaties van de nog altijd bestaande tekengroep kan zijn. [Govert J. Knopper]